cat esp eng fr ger

Senderisme a l'ermita romànica de Sant Bartomeu

Ruta ubicada al massís del Montsant, muntanya santa que durant segles ha estat lloc de recolliment i pau per molts eremites. Per això trobem tantes ermites amagades entre les seves muntanyes.
La ruta que us proposem arriba a la més antiga, la de Sant Bartomeu, datada al S. XII i envoltada per una natura única, muntanyes suggerents, arrodonides, evocadores... que no ens deixaran indiferents.
Pel camí trobem el riu Montsant i l’engorjat de les cadolles Fondes, boscos de ribera, barrancs i una orografia magnífica producte del temps i la climatologia. Una ruta senzilla que ens deixarà captivats.

Que farem?

Sortirem d’Ulldemolins, poble conegut per la seva famosa truita amb suc i els seus dolços. Des d’allà ens desplaçarem fins l’inici de la nostra ruta a peu, per anar a parar a l’ermita de Sant Antoni d’Ulldemolins. Seguint la pista que puja al collet i gaudint de l’entorn que se’ns presenta davant arribarem als peus del riu Montsant que travessarem vàries vegades durant el nostre camí. Aprofitant els petits desnivells podrem arribar a veure el riu des de dalt per gaudir de les magnífiques vistes de les cadolles Fondes, formes suggerents que el riu ha deixat al seu pas. Si el temps ho permet fins i tot podrem capbussar-nos a les seves aigües.
Des d’allà caminarem fins el pont tibetà per tornar a passar el riu fins arribar a l’ermita, que ens regalarà unes vistes impressionants del Montsant. Formes que ens deixaran amb la boca oberta. Allà us oferirem un picnic per agafar forces i desfer el camí fins arribar de nou al poble d’Ulldemolins.
*Aquesta ruta pot ser circular amb el doble de temps de duració i sent d’una jornada sencera. El nivell seria més exigent ja que la volta passa per indrets més exposats al vent i el terreny es dificulta una miqueta. Consultar en cas d’estar interessats.

Localització: Massís del Montsant, Ulldemolins
Durada: sortida 09:00h. Temps aproximat, 5 hores.
Inclou: transport porta a porta, guia de la casa, picnic de productes locals.
Cost: Consultar preus.
Tour: de 2 a 8 persones. Consulta’ns en el cas de ser un grup més nombrós.

Punts d’interès:
• Conjunt general del Massís del Montsant, entorn sublim i incomparable, amb formes i siluetes suggerents com les roques del congost de Fraguerau, els tres juradets o la cadira.
• Vista de les Cadolles Fondes.
• Ermita de Sant Bartomeu.
• Picnic en un entorn preciós.
• Gaudir d’una activitat enriquidora com és el senderisme.

Totes les nostres experiències inclouen:
• Guia de la casa.
• Transport en cotxes/vehicles de la casa. Servei porta a porta.
• Dinar amb plats tradicionals de la terra (no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres en cas d’al·lèrgies o intoleràncies).
• Transport fins oficina i gestió de l’enviament en cas d’adquirir productes durant el tour.


*En cas de venir amb vehicle propi, consulta’ns.
**En cas de necessitar allotjament, INDRETS us posarà en contacte amb els nostres allotjaments rurals seleccionats.

Enllaços d'interés