cat esp eng fr ger

Entorn i natura

Al bell mig d’un paratge natural únic, envoltat per mar i muntanyes, trobareu la província de Tarragona, interessant per la seva diversitat.

Diferents serralades prelitorals separen el territori amagant petits tresors naturals i una fauna i flora autòctona mediterrània. Un lloc famós per la Costa Daurada i les seves platges però poc conegut en el seu interior.

Al nord hi trobem les muntanyes de Prades, amb els seus boscos de pins, roures i alzines. D’allà sorgeixen emplaçaments màgics com Prades o Poblet.

Més enllà, el Priorat, indret muntanyós on des de fa segles creixen les vinyes en escarpades muntanyes donant un dels vins més prestigiosos.

Allà tenim el Parc Natural del Montsant, durant segles ha estat  territori protegit com a espai espiritual, on no habitava ningú al seu interior, només alguns eremites i monjos que van fundar la primera Cartoixa de la península ibèrica.

Les muntanyes de Tivissa i Vandellòs, tot arribant al mar, exerceixen de línia divisòria natural entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquestes hi podem trobar  boscos i itineraris interessants per gaudir des de l’alçada de panoràmiques de la nostra costa. En ell s’amaguen joies com poblats ibers i pintures rupestres.

El massís de Cardó, just on finalitzen les terres del Priorat i acostant-se ja al mar, acull l’antic balneari de Cardó, i la Serra de Pàndols, escenari de acarnissats enfrontaments durant la batalla de l’Ebre. És aquí on podem gaudir de la baixada de l’Ebre cap al mar.

Els Ports de Tortosa i Beseit, són una de les joies de les Terres de l’Ebre, amb muntanyes que poden arribar a elevar-se a 1442 m, i conjunts històrics com els de Tortosa, Horta de Sant Joan…

El riu Ebre desemboca a l'extrem meridional de Catalunya creant una plana al·luvial de 320 Km2 en forma de punta de fletxa, que penetra 25 Km dins del mar.

D’aquesta superfície, 8.500 ha  estan ocupades per ambients naturals, com ara illes fluvials, llacunes, aiguamolls...

El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya, una de les més importants de l’Europa Occidental, per darrere de parcs com el de la Camarga a França o el parc de Doñana. Amb gran riquesa natural, el visiten milers d’aus cada any en el seu procés de migració.

Cultura, història i societat

Les rutes que oferim des d’INDRETS tenen uns trets identificatius molt marcats, entre ells estan el conèixer els nostres monuments, festes, rituals, maneres de fer, però també la nostra societat.

Gastronomia i enologia

Els nostres productes i receptes mereixen el vostre temps per seure en una bona taula i assaborir-los. Prioritzem que tasteu aliments de proximitat i kilòmetre zero dins el marc de la filosofía “slow food”.