cat esp eng fr ger

Gastronomia i enologia

Els nostres productes i receptes  mereixen el vostre temps per seure en una bona taula i assaborir-los. Prioritzem que tasteu aliments de proximitat i kilòmetre zero dins el marc de la filosofia “slow food”.

Allò que ha pescat o collit fa poc un pescador, pastor o pagès de la nostra terra és allò que tastareu. Allò que un cuiner ha mimat al foc us serà servit sobre taula per acompanyar amb els millors vins de les nostres comarques.

A Catalunya es produeixen vins d’altíssima qualitat que des de fa un temps tenen un merescut reconeixement internacional. Tenim més de 20 varietats de raïm autòcton amb el que s’ha treballat tradicionalment així com adaptacions de varietats foranies. Garnatxa, xarel·lo, macabeu, samsó, picapoll, trepat. Un patrimoni divers que han treballat generacions de famílies dedicades al vi. INDRETS vol mostrar-vos aquells cellers on es produeix un vi de qualitat i on es respecta al màxim l’ofici manual i la producció petita. L’entorn on creixen aquestes vinyes (ceps) són la carta de presentació del nostre territori. Paratges escarpats, terres dures i la mà de la natura respectant els cicles temporals per a que aquells fruits es converteixin en els millors vins servits a taula.

I no volem que el vi prengui tot el protagonisme, així que també tenim en compte cerveses locals, mels, productes alimentaris produïts artesanalment..

EL VI

A cada ampolla de vi hi ha un somni, l’entrega amb il·lusió d’un emprenedor.

El raïm, lligat a la nostra terra i cultura des de fa segles, és símbol d’identitat i patrimoni de la vella Europa. En les seves fulles, arrels, fruit i en el treball humà per processar-lo, hi són impregnades històries humanes. Són dons un regal pels nostres sentits, un líquid que en el seu pas pel nostre paladar ens deixa el rastre infinit del temps.

Al sud de Catalunya destaquen Priorat, Montsant, Penedès i Terra Alta.

INDRETS vol mostrar-te aquestes terres, però sobre tot vol prioritzar sobre aquells vins mimats, les petites produccions, les varietats locals, amb produccions limitades, perquè sabem que vols enriquir-te i gaudir dels detalls més autèntics.

El món globalitzat està a l’ordre del dia però encara existeixen, i cada vegada mes, altres maneres de fer, i nosaltres volem mostrar-te-les. Esforços d’homes i dones que han perseguit un somni per posar-te a taula un resultat final únic i inigualable.

Aquest es el nostre compromís.

MENJARS I ALTRES PRODUCTES

Amb l’èxode del món rural als anys 50-60 vam perdre part de la nostra autenticitat, degut també a la mecanització de l’agricultura, i l’entrada de productes químics i farmacèutics.

El resultat van ser i són els monocultius. La vida d’aquestes ultimes dècades ha canviat la nostra alimentació a un ritme vertiginós. Des de fa uns anys algunes persones han decidit canviar el curs de la història convertint-se en excepcions.
Productors/es que han apostat per multicultius, la introducció de conceptes com la permacultura, biodinàmica, aliments ecològics i de temporada...en definitiva per respectar la natura i valorar i enfortir el treball humà.

El resultat son centenars de productes de qualitat i proximitat.

Indrets fixa la seva mirada en aquests:
Oli: Les nostres oliveres i varietats locals d’oliva. La cultura en sí d’un líquid daurat i valuós que acompanya tots els nostres menjars.
Mel: Mel no tractada produïda per abelles no medicades. La comprensió de la seva estructura social i la gran labor del treball que fan les abelles per produir un producte tan excel·lent.
Cerveses: La recuperació d’una beguda històrica i l’aposta per tornar a treure al mercat cerveses sanes, gustoses i tradicionals.
Formatges i carns: Tornen a haver-hi pastors, cabres i ovelles pastant per les nostres muntanyes. Animals alimentats amb farratge, beneficiant el nostre entorn amb la seva gran labor de neteja del sotabosc. Carns exquisides, ecològiques, naturals…
Verdures: Biodiversitat i saviesa en el cultiu de verdures de temporada, amb gust, totes les seves propietats i molt saludables.