cat esp eng fr ger

FOTOTOURS

Entenem que la fotografia és un vincle amb el propòsit de conservar la naturalesa i els entorns rurals. Sense fotografia no hi ha coneixement i sense coneixement no hi ha conservació.

La creació d'imatges mouen a les persones a apropar-se a la naturalesa i conèixer noves cultures. Aquest nou sentit de la fotografia en pro de la conservació pot canviar el nostre comportament i la nostra relació amb el nostre entorn. Les nostres activitats fotogràfiques pretenen explicar històries humanes i naturals en entorns on és necessari establir activitats sostenibles lligades a espais naturals que cal conservar.

Aquestes activitats estan destinades per a persones que vulguin gaudir i aprendre noves tècniques fotogràfiques, que pretenen: desenvolupar diferents competències en diferents disciplines fotogràfiques, descobrir nous camps per a la creativitat o simplement gaudint en la realització d'imatges molt especialitzades acompanyats d'especialistes i professionals de les matèries.

RUTA ORQUIDIES

En la serralada prelitoral i les muntanyes de Prades trobem comunitats vegetals molt ben conservades.

La indiscutible riquesa botànica d’aquestes muntanyes, que per raons climàtiques, comparteix espais de vegetació totalment mediterrània amb altres de forta influència continental, ha propiciat l’interès per la vegetació d’aquesta part del nostre territori amb nombrosos estudis i diversos catàlegs de flora.

Aquesta diversitat vegetal es veu reflectida en el nombre d’espècies una família de plantes que són molt conegudes en l’àmbit ornamental però que curiosament el desconeixement general les fa invisibles a la majoria de la gent. Estem parlant de les orquídies.

Aquestes orquídies silvestres són fascinants, tant pel fet que aquí hi trobem una gran diversitat d’espècies, com per l’especial interès que presenta aquesta família, les orquidàcies, que normalment es defineix com la més evolucionada del regne vegetal i que a nosaltres ens agrada més definir-la com la de més complexitat evolutiva.

Coneixem la bellesa de les orquídies a través de les espècies tropicals però sovint desconeixem que al nostre entorn també hi creixen, amb les seves peculiaritats.

Descobrirem i fotografiarem el seu cicle vital, les espectaculars estratègies reproductives que fan de la flor un parany de colors, aromes i formes irresistibles pels insectes i les principals espècies que viuen als diferents ambients de les nostres contrades.

Que farem?

Iniciarem la ruta a l’antic campament militar de Castillejos.
La jornada esta repartida en una part teòrica i una pràctica. L’espai destinat a la teoria, s’ha estructurat de la següent manera: realitzarem una breu aproximació al món de les orquídies, acompanyada d’una explicació bàsica de les diferents tècniques de com fotografiar-les.
L’activitat esta basada en l’observació de la natura i la fotografia macro.
Recorrerem diferents transsectes per tal d’observar i copsar algunes de les 50 espècies que ja s’han trobat en aquets prats.

El treball del professor està repartida en dos blocs:

Una primera part destinada a l’acompanyament dels participants. Durant el guiatge, es realitzen les classificacions les plantes, i també les descripcions de cada espècie.

Una segona part destinada a la tècnica de la fotografia macro. Descripció de les diferents tècniques de realització, la il·luminació natural i artificial i el domini del fons i profunditat de camp. L’objectiu és realitzar imatges descriptives amb un component creatiu com a tret diferencial.

Localització: Arbolí, campament militar de Castillejos
Estacionalitat: De març a juny (depent de l'any)
Durada: 5-6 hores
Inclou: Documentació, guiatge i dinar
Cost: Consultar preus.
Tour: De 8 a 10 ideal. Max 12. Amb més persones podem fer torns i/o grups.

Punts d’interès:
• El paisatge vegetal de les muntanyes de Prades
• Les orquídies silvestres
• La fauna associada a aquets espais
• Antic campament militar de Castillejos
• Carreteres i paisatges d’una bellesa extraordinària.

Totes les nostres experiències inclouen:
• Guia de la casa.
• Transport en cotxes/vehicles de la casa. Servei porta a porta.
• Dinar amb plats tradicionals de la terra (no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres en cas d’al·lèrgies o intoleràncies).


*En cas de venir amb vehicle propi, consulta’ns.
**En cas de necessitar allotjament, INDRETS us posarà en contacte amb els nostres allotjaments rurals seleccionats.

LA VIDA DE LA VINYA

El cultiu de la vinya ja forma part del paisatge cultural i natural del nostre país.

Aquestes interferències ecològiques originades per l’acció humana durant segles a la conca mediterrània, son models d’estudi pels ecòlegs. Els resultats són força sorprenents, ja que les conclusions indiquen que aquestes modificacions agrícoles creen illes de biodiversitat amb grans fluxes genètics que donen com a resultat un índex de biodiversitat més alt que el mateix alzinar mediterrani. Es tracta dels anomenats emerging ecosytems o novel ecosystems. Són nous ecosistemes dinàmics i en constant evolució.

D’aquesta manera el conreu de la vinya i els perfilats del terreny amb la creació de marges conreats d’una manera respectuosa, origina el paisatge de mosaic i de retruc, l’augment de la biodiversitat de la flora i de la fauna.

En aquest itinerari volem mostrar i fotografiar la vida de la vinya en la intimitat del paisatge, i també de com l’ús equilibrat dels recursos, pot originar un dels paisatges més vius i rics del món.

Que farem?

Sortim de Casafort, un llogaret rural del segle XII, a 400 m del poble de Nulles. Les dues cases de turisme rural han estat restaurades amb molta cura conservant els elements arquitectònics originals. Les cases estan envoltades de murs de pedra, de vinyes i la serralada de prades a la llunyania, conviden a gaudir del paisatge.

La jornada esta repartida en dues parts pràctiques. En la primera es plategen diferents punts de vista de com treballar la composició en els següents aspectes: Les simetries, els equilibris de les llums, les formes, l’equilibri, el ritme i el color sempre referenciat al paisatge de la vinya. A poc a poc ens anirem apropant al detall, d’aquesta manera treballarem conceptes de macrofotografia per tal de copsar els troncs, els circells, i els pàmpols…

Ens desplaçarem al Bosc de Vicenç per realitzar la segona pràctica, una finca privada on s’ha dissenyat un observatori d’ocells envoltat de vinyes, oliveres i garrofers. Aquesta és una gran oportunitat de fotografiar tot tipus d’ocells que s’aproparan al nostre aguaït, ja que protegits per un vidre espia serem invisibles i podrem gaudir dels seus detalls a pocs centímetres sense cap molèstia pels animals.

Localització: Nulles i el Catllar, Bosc de Vicenç
Estacionalitat: Tot l'any. Preferiblement primavera i tardor.
Durada: 7- 8 hores. Sortida 09:00h
Inclou: Documentació, guiatge i dinar
Cost: Consultar preus.
Tour: De 8 a 10 ideal. Max 12. Amb més persones podem fer torns i/o grups.

Punts d’interès:
• El paisatge de les vinyes i les construccions de pedra seca
• La fauna associada als conreus
• Els ocells mediterranis
• La catedral del vi de Nulles. Vins Adernats

Totes les nostres experiències inclouen:
• Guia de la casa.
• Transport en cotxes/vehicles de la casa. Servei porta a porta.
• Dinar amb plats tradicionals de la terra (no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres en cas d’al·lèrgies o intoleràncies).


*En cas de venir amb vehicle propi, consulta’ns.
**En cas de necessitar allotjament, INDRETS us posarà en contacte amb els nostres allotjaments rurals seleccionats.

RUTA ORQUIDIES

LA VIDA DE LA VINYA