cat esp eng fr ger

Cultura, història i societat

Les rutes que oferim des d’INDRETS tenen uns trets identificatius molt marcats, entre ells estan el conèixer els nostres monuments, festes, rituals, maneres de fer, però també la nostra societat.

El nostre entorn està ple de racons on han succeït fets històrics, batalles, tractats de pau i rebel.lions que han marcat la nostra història. Sentireu llegendes i històries que us portaran a altres temps.

També monuments d’una bellesa incalculable on molts artistes a través dels segles han reflexat la seva creativitat sobre pedra, fusta, vitrall…seguint els diferents estils arquitectònics del moment: romànic, gòtic, barroc, modernista...

Espais com monestirs, cartoixes, ermites, esglèsies... tots ells ubicats en paratges naturals únics i on el silenci regnara durant segles.

Aquí trobareu  la serenor  del nostre territori apropant-vos part del nostre passat per entendre millor el nostre present.

La terra que visitareu ha estat lligada a la vida dels seus éssers. I creiem que en la vostra ruta aquest component és d’una importància vital.

Per conèixer persones la nostra aposta s’enfoca cap els petits somnis de determinats/des emprenedors/es que han creat projectes de vida respectuosos amb el medi. Microprojectes gastronòmics, enològics, artesans i ecològics ...que us mostraran una part de la nostra economia emergent i el nostre caràcter.

Persones que fan una aposta per integrar valors de sostenibilitat com són els productes de proximitat , l’economía local i l’autoocupació. D’aquesta manera es preserva l’autenticitat i lo genuí de cada territori.

MICROPROJECTES

La terra que visitaràs ha estat lligada a la vida dels seus éssers. I creiem que en la teva ruta aquest component és d’una importància vital.

Per conèixer aquestes persones, la nostra aposta s’enfoca cap els petits somnis de determinats/des emprenedors/es que han creat projectes de vida respectuosos amb el medi:

Microprojectes gastronòmics, enològics, artesans i ecològics... que us mostraran una part de la nostra economia emergent i el nostre caràcter. Persones que fan una aposta per integrar valors de sostenibilitat com són els productes de proximitat , l’economia local i l’auto ocupació. D’aquesta manera es preserva l’autenticitat i lo genuí de cada territori.

Volem que coneguis a aquestes persones, que els hi puguis preguntar dubtes i que ells et puguin atendre amb temps, com tu et mereixes.

ART

La ciutat de Tarragona té un important patrimoni arqueòlogic romà: el circ, l’amfiteatre, vestigis, runes... L’art esta impregnat en cada racó de la ciutat, fins el punt que cada obra nova troba pedres romanes en el seu camí.

La memòria de l’imperi Romà viu a Tarraco, unint els seus encants de ciutat petita mediterrània, pesquera, cultural... A banda d’això, l’art està imprès en desenes de monuments que ens ha deixat la història humana, monestirs, esglésies, castells…, en les seves parets, la seva arquitectura, localització, escultures.

Però no volem oblidar l’art actual i contemporani, la figura de l’artista, tan poc reconeguda en aquest país. INDRETS vol mostrar-te aquests tallers, artistes, histories i obres per dignificar el seu rol en la nostra societat. Matèria sensible en un mon insensible.

CULTURA I FESTES

Al sud de Catalunya gaudim de diferents tradicions culturals úniques al mon: castells humans, diables, seguicis populars,... festes lligades a la nostra cultura i manera de fer. Festes d’origen religiós i pagà que expressen l’alè del poble a traves dels segles.
El foc és l'element més important de les festes tradicionals, festes agrícoles i de collita, balls tradicionals com la sardana, balls de bastons.. i un dels més espectaculars, les colles castelleres, torres humanes que es construeixen tradicionalment, des de fa més de dos-cents anys.

Evidentment no estem de festa tot l’any, així que en moments puntuals oferim rutes que inclouen aquestes festes concretes, o les incloem en les nostres rutes establertes, per a què el teu pas per la nostra terra tingui una nota d’alegria.