cat esp eng fr ger

Alt Camp

L´Alt Camp comprèn dues grans unitats de relleu, una plana i un conjunt de serres pertanyents a la Serralada Prelitoral. Forma un amfiteatre natural obert al mar i envoltat per la serra de la Mussara i la Serra de Prades.
En aquestes terres el vent bufa fort i les aigües del Gaià i el Francolí obren valls on s’assentaren petites poblacions que avui dia conserven el seu encant.
Les seves terres són famoses pel seus productes, en especial el vi i l’oli. Els seus habitants parlen orgullosos de la seva especialitat, les calçotades, tradició gastronòmica única al món així com els castells, que es van originar a la seva capital, Valls.
INDRETS vol mostrar-te en aquesta ruta el seu cantó més humà, somnis de persones convertits en microprojectes vinculats al camp.

Que farem?

Iniciarem la ruta a Santes Creus, visitant el seu monestir original del S.XII. Aquest espai místic ens obre les seves portes per que puguem admirar la seva bellesa arquitectònica, els seus capitells fantàstics y la seva serenor. No ens deixarà indiferents.
En el petit però animat poble de Bràfim ens donarem un temps per fer un tast de destil·lats a Cal Garriga, una singular agrobotiga fincada a un antic colomar. De la mà d’Abel i Montse coneixerem els productes de la terra, visitarem algunes estances de la seva casa modernista amb increïbles frescos sobre la paret.
Una vegada haguem acabat amb el petit tast, dinarem a un petit restaurant de menjar casolà i olla.
En acabar de dinar ens desplaçarem a Nulles per visitar la seva cooperativa modernista inaugurada al 1919. La anomenada catedral del vi és un edifici dissenyat de forma que la llum i la temperatura aconseguides mitjançant les seves grans finestres, afavoreixin l’elaboració del vi.
Des d’allà ens desplaçarem a la petita localitat de Montferri, on podrem admirar la façana del seu petit santuari dedicat a la Mare de Deu de Montserrat i construït pel poble amb uns antics plànols de un deixeble de Gaudí, Josep María Jujol.
Posteriorment farem una petita aturada a una petita fàbrica de cervesa artesanal, somni d’emprenedors que investiguen l’antic món de la cervesa i li donen el seu toc distintiu i mediterrani en petits espais i amb pocs recursos.
En aquesta ruta et faràs una idea de que fem a l’Alt Camp, com vivim i dels monuments més rellevants.

Localització: Santes Creus, Montferri, Bràfim, Nulles.
Durada: sortida 09:00h. Temps aprox. 8 hores.
Inclou: Tast de cerveses i vins, dinar, entrada i guia monestir.
Cost: Consultar preus.
Tour: De 2 a 8 persones. Consulta’ns en el cas de ser un grup més nombrós.

Punts d’interès:
• Monestir de Santes Creus, dins de la famosa ruta del Cister.
• Tast de vins en un edifici molt peculiar.
• Catedral del Vi, cooperativa modernista de 1919, construïda pel famós arquitecte Cesar Martinell.
• Exterior del Santuari de Montferri, projecte curiós creat degut al somni d’un poble.
• Petit projecte d’una cerveseria dins una vella casa de poble.

Totes les nostres experiències inclouen:
• Guia de la casa.
• Transport en cotxes/vehicles de la casa. Servei porta a porta.
• Dinar amb plats tradicionals de la terra (no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres en cas d’al·lèrgies o intoleràncies).
• Transport fins oficina i gestió de l’enviament en cas d’adquirir productes durant el tour.


*En cas de venir amb vehicle propi, consulta’ns.
**En cas de necessitar allotjament, INDRETS us posarà en contacte amb els nostres allotjaments rurals seleccionats.

Enllaços d'interés